Tutorial : CARA BUAT SWIRL


asalamualaikum semua ! 
saya nak bagi tutorial sikit untuk korang yang tak tau edit gambar pakai swirl ! 
okey , mule2 korang kene DOWNLOAD PHOTOSCAPE dulu ! 
dah bukak ? kalau dah cube tekan BUTOON DOWNLOAD yang kaler biru tu !
lepas tu , korang tunggu je smpai selesai download . 
bile dah dowload , mesti ade mcm ni ken ? 


okey , bagus ! sekarang mase untuk saye ajar edit menggunakan SWIRL ! ape ? tak tau ape itu swirl ? tengok gambar ni ye :-



Tapi , pasti kan yang transparent yee !

Mule - mule , Pergi dekat editor . ade kat atas tu . kalau dah , pilih gambar korang yang sesuai untuk letak swirl . pastikan pilih gambar korang , bukannye SWIRL !
and then , korang pergi kat OBJECT ! pastu , tekan yang ade bukit2 kaler HIJAU tu . DAH ? pastu tekan PHOTO kat atas skali . lepas dah tekan photo tu , pilih lah SWIRL yang korang nak ! ingat , PASTIKAN SWIRL ITU TRANSPARENT ! kalau x transparent , mungkin ia x jadi ..  lepas tu , korang boley adjust sikit supaya lebih nampak kemas ! kalau dah siap , tekan SAVE ! senang je ken ?

kalau Dah siap edit , die akan jadi macam gambar kt bawah ni :-



untuk dapat kan lebih banyak koleksi SWIRL berbagai bentuk , korang boleh pergi kat LINK ni :- http://picasaweb.google.com/102414595416430274273/FiosDeLuz
atau link ni :-

kalau dah jadi , boleh KOMEN atau LIKE !


Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

7 comments:

Princess Syazliyana said...

hurm,tk fhm , edit mcm mana bole jdi cm tu gmbar nye ? hurm

Haleena Shakira Ramlee said...

x fhm lah..boleh x tunjuk gmbrnye sekali..

varenda violin said...

Dah menjadi lah , thanks sayang :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Dah bnyak kali da pakai , best !:)