Tutorial - pasang Falling Object !


Asalamualaikum dan HAI semue ! GOOD NIGHT !

skarang ni saye akan ajar korang sume buat FALLING OBJECT pulakk ! ;DD
ape tu falling object  contoh nye macam niy :-




ala , die akan turun ke bawah tu la . nak tak buat macam tu kat blog korang ?
okey , mule2 , korang kene pergi kat :-


untuk buat FALLING OBJECT tu .
pastu , korang ikut jelah ape yang saye tulis kat gambar ni :-

*tekan gambar untuk nampak lebih besar*

okey , lepas korang dah tekan GENERATED CODE /SAVE tu , copy je CODE yang die bagi ! contohnye macam ni :-


okey ? kalau dah COPY , macam biase lah . :-

DASHBOARD > DESIGN > ADD A GADGET > HTML/JavaScript

pastu , PASTE kan CODE tadi kat situ . and last skali , tekan SAVE ! dan siapp !
senang jer ken ?
kalau jadi boley LIKE or KOMEN ! 



Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

1 comment:

Fisya Isha said...

ohsemmm..nak cube la nanti :)