Cara Pasang BlogSkins



1. KLIK SINI untuk pilih blogskin.

2. pilih Template yg mane korang suke , dan
KLIK kt template tu. . Contohnye mcm dalam gambar ni :-


3. Bile korang dah KLIK template yg korang Pilih tu ,,
korang Kene scroll bawah sikit dan ade perkataan
Blogger Main . tak paham ? tengok contoh ni :-



4. hah , korang tekan BLOGGER Main tu .  Lepas tu , mesti akan keluar mcm niy pulak :



5. Korang tekan yg tunjuk anak panah
tu dan COPY SEMUA CODE itu.


Lepas dah COPY code tu . Kite kene PASTE
kan kat sesuatu tempat yg tersembunyi ni . hehe
Jom ikut ~~

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Scroll bawah2 dan ade jmpe mcm ni :


3. sila KLIK di perkataan REVERT TO CLASSIC TEMPLATE 

4. Ade keluar banyak ruangan ken ? korang PASTE
kan code blogskin tadi tu dkt situ =D

5. Tekan save :) YEYYY, dah siap. 



Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

9 comments:

RieHaNa D'luvers said...

x jadi pon Zaty...cm ne nih ??

Zati Izzati said...

Aikk , tak jadi? cube try lagi !:)

Ilia Natasya Ramli said...

nak tanye .. camne kalau nk ubah perkataan2 kat blogskin yg kite gune.. contohnye kat about tuh.. aargghh.. xtahu nk cari kat mane dah.. tolong sayeee.. T_T

nooooooo said...

zaty kalau nk guna tu kena download full template ke?

nooooooo said...

zaty nk tanya :)nk kena tukar classic template dulu ke?

nooooooo said...

zaty thanks !! dah boleh !

Alin Maslina said...

zaty, x jadi la .. die kte kne tukat xml dulu .. cmne ye?

Nor Ain Athirah said...

zaty..sye tak jumpa pon..perkataan
"Revert To Classic Template"
pleaseee!!

Nor Ain Athirah said...

zaty..sye tak jumpa pon..perkataan
"Revert To Classic Template"
pleaseee!!