Tutorial - Link membesar bila cursor menyentuh


Haii !! tadi kt facebook , nisha ade request
tutorial . die tanye , mcm mane nk wat bile kite sentuh LINK jer tulisan tu membesar . haa , Zaty ade buat jugak . Cube korang tekan LINK kat mane2 , tulisan tu membesar ken ? bukan semakin kecik .. haha . okeylah , yag nk buat jugak , JOM IKUT !


1. log in > Design > Edit HTML

2. Cari CODE kat bawah ni (tekan CTRL+F serentak!!)

a:hover

3. korang kene COPY CODE kat bawah ni dan PASTE
kan di BAWAH code nombor 2 tadi ! :

font-size: 24px;font-weight: bold;text-decoration: none;}

 * yang nombor 24 tu , korang boleh tukarkan
 kepada SAIZ kebesaran bile cursor menyentuh LINK ! *

4. tekan SAVE .

senang ken ? kalau dh jadi komen lah , kalau tak jadi pun komen ! haha


Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

5 comments:

Nisha Izlyn said...

Yey menjadi ! thanks for tuto :)

Iza Zaty said...

hehe , okey . welcome :)

Nisha Izlyn said...

Iza Zaty...boleh x awak bagi tutorial macam mana nak wat kotak komen ni berwarna dan ada background macam ni boleh ajar x ? saya tengok tutorial at kak lyssa memang x berapa faham sebab blog kak lyssa serabut dengan iklan susah nak baca...please ye :)

azzahoney said...

tuto ape ni ye? besar kn tulisan macam mane tuu.

Iza Zaty said...

LINK MEMEBESAR bile cursor menyentuhnya .