Tutorial - Post Tittle Ber Shadow


ber Shadow mcm ni :: 

Salam . Selamat Malam ;')
Sekarang ni, zaty nk ajar korang mcm mane nk
buat Post Tittle bershadow mcm kt atas tu.
yg dah try tu, jgn sombong2 .. komen laaa ye.

1. Dashboard > Design > Edit HTML
* Tick 
Expand Widget Templates


2. tekan CTRL+F dan masukkan salah satu code
kat bawah ni. *ikut template masing2 :

.post-title {

.post h3 {

h3.post-title {

Jumpa tak? kalau tak jumpa salah satu code kt atas ni,
cube korang cari code yg berkenaan dgn post tittle.

3. Copy CODE kt bawah ni dan pastekan di 
BAWAH code yang korang cari tadi :

text-shadow: 2px 2px 3px #FF769B;

 4. Tekan preview dulu, kalau dh jadi tekan SAVE



Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

6 comments:

Maisarah Azmi said...

zaty, nak tanya.. dalam akak punya blog kan, tarikh dia duk paling atas pastu baru tajuk entri.. macam mana nak tukar biar tajuk tu duk paling atas erk? kalau boleh, biar tarikh tu duk tepi...TQ

KA ( Klik Aje! ) said...

Salam Ramadhan eratkan silaturahim sudi tak awak follow blog saya yang stress nie ? http://aminstress.blogspot.com/

Liyana Fauzi said...

Nice dear !!:) Nak tanya pasal blockquote Zaty ney , nak buat gakk kat blog Liyana ! Buat laa tutor:) HEEEE:)D

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Cantik !! Tutor yang bermanfaat sangat:)