Tutorial - Print Screen Menggunakan Keyboard


Assalamualaikum .. 
di entry ini --> KLIK ! zaty ade ajar print screen guna photoscape.
tapi tuto kali ni, guna keyboard & FILE PAINT jee .. lebih senang, dan cepat !



First , korang pergi mana2 website untuk print screen .
lepastu, KLIK BUTTON Print Screen SysRq di keyboard korang.

mcm dalam gambar nii :



Kedua, korang kene bukak FILE PAINT .. semua lappy/pc ada la..


Ketiga ,, kan korang dah bukak file Paint ken. klik EDIT dan tekan PASTE .
seperti gambar di bawah ;


lepas dah tekan PASTE tu, keluar lah gambar yg korang print screen tadi ;)
apa lagi,, SAVE jela !



wahahaha , senang ken ? okeyh.. bye..
komen lah kalau dah try tuto nii :D


Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

5 comments:

syifa D_Fa said...

jadi lah zaty :) tengs2 selame nie x tahu ponn

Wan Nurashikin said...

Thanx Zaty. Snng je rupenye. Nnt klau ade tuto yg snng lg, inform kn kt sye ea? :D

_Aisyah Jasni_ said...

pastu kene pilih ke gambar yg kite nk??