Tutorial - Cepatkan Loading Blog


Salam semua .. Selamat malam .
sekarang ni zaty nak wat tutorial cara cepatkan loading blog.
# Yang dh try jangan lupa komen ;)


1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. tekan CTRL+F dan masukkan code ni :

</body>

3. Copy CODE kt bawah ni dan pastekan di
ATAS code yang korang cari tadi :
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'/><script src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0' type='text/javascript'/><script type='text/javascript'>jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == &quot;iPad&quot;) return;jQuery(&quot;img&quot;).lazyload({effect:&quot;fadeIn&quot;,placeholder: &quot;http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif&quot;});});</script>

4. Tekan Save Template

Cube check tgk, makin laju tak blog? hehe.
kalau masih tak laju lagi, korang pergi Design ,
dan buang ape2 code yg memberatkan blog .

Okeyh, bye. A'salam. harap tuto ni berguna ^^


Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

7 comments:

Puteri Nurul Ain said...

besok saya cuba. katil sedang panggil. kahkahkah!

EYJA MASLIZA said...

akak tak guna yang first tu. akak guna yang zaty bagi 2nd option tu. yang buang mana2 yang patut. peastukan bila nak guna balik, akak dah tak ingat kat mana akak guna tuto tu. ish. elok jugak ada tuto ni. nanti akak nak lajukan blog, akak ambik tuto ni jelah. :D*seriously akak tak tahu apa yang akak cakapkan*

Momo said...

bagus2..dah laju dah..hehe..

Najla Najihah said...

Whaa , nak cubalah ! Terima kasih Zaty ;)

Liyana Fauzi said...

Boleh guna time blog berat ney , bhahahaha;D

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Nice tutor yaaa , nanti yana try key:) Thanks share yaa !