Tutorial - Letak Salji Dalam Blog



Salam . 
Jom lah letak salji dalam blog, mcm zaty :)
hehe, lagi best kot kalau letak ni ! ;d

Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript

kat bawah ni ade banyak code2 salji . 
korang boleh pilih nk WARNA SALJI yg mane satu :



Putih
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>


Purple
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>


Hitam
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>


Biru
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>


Merah

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>


Copy code warna salji, dan paste kan di bahagian HTML/JavaScript ok :)


Thank You sebab baca entry ni . Jangan lupa like dan komen .

7 comments:

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Yana tak guna , takut blog semakin berat , hahah:D

✿ Princess Of Shakalakaa ✿ said...

Salam Zaty , macam mane pulak nak buat macam kat blog zaty tu ? yang kotak boleh gerak ? hahaha taktahu ape tu lah men sebut jea lah .. yg pepel , kotak kod snow tu . mcm mane nak buat ?

✿ Princess Of Shakalakaa ✿ said...

salam zaty , macam mane pulak nak buat kotak yg kod snow tu ? yg bole gerak wane pepel tu. ahaha taktahu lah name ape . helpp me !